fbpx

Ενίσχυση ανοσοποιητικού παιδιών

Ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το κλειδί για να μπορέσουν τα παιδιά να παραμείνουν υγιή ή να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα μια ίωση. Η επιστροφή των παιδιών στην τάξη, έχει φέρει ήδη τις πρώτες ιώσεις όπως:

  • καταρροή
  • βήχας
  • μπούκωμα
  • πονόλαιμος
  • πυρετός ή δέκατα

Γι’ αυτό θα πρέπει να δυναμώσετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας.

Κάντε focus στην υγιεινή & το πλύσιμο των χεριών

Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Μα φυσικά με το πλύσιμο των χεριών, που είναι σημαντικό για την πρόληψη της εξάπλωσης πολλών ιώσεων. Διδάξτε στα παιδιά σας να πλένουν τα χέρια τους, χρησιμοποιώντας καθαρό νερό και σαπούνι. Μάθετέ τα να τρίβουν καλά τα χέρια τους για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Είναι επίσης σημαντικό να πλένετε τακτικά και τα αντικείμενα που μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια όπως είναι τα παιχνιδάκια τους.

ενίσχυση ανοσοποιητικού παιδιών

ενίσχυση ανοσοποιητικού παιδιών

Επίσης, μάθετε στα παιδιά σας να μην ανταλλάσσουν στυλό, μολύβια, χρώματα, μαρκαδόρους, ψαλίδια, χάρακες και άλλα αντικείμενα με άλλα παιδιά. Αν ανταλλάξουν, δείξτε τους πώς να τα καθαρίσουν με ένα αντισηπτικό μαντηλάκι.

Ξεκούραση & επαρκής ύπνος – Τι άλλο φυσικά;

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει πολλά από τα λευκά αιμοσφαίρια μας ενώ κοιμόμαστε, επομένως χωρίς αρκετή ξεκούραση, τα παιδιά μπορεί να είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ότι κοιμάται τόσο όσο χρειάζεται σύμφωνα με την ηλικία του. Όπως αναφέρει και το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου:

  • 3 έως 5 ετών χρειάζονται 10 με 13 ώρες ύπνου
  • 6 έως 13 ετών χρειάζονται 9 με 11 ώρες ύπνου
  • 14 έως 17 ετών χρειάζονται 8 με 10 ώρες ύπνου

Υγιεινή διατροφή & προνοητικότητα

Το ανοσοποιητικό δυναμώνει μόνο όταν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή. Μην περιμένετε από τη μια στιγμή στην άλλη και μόλις το παιδί σας αρρωστήσει να κάνουν θαύματα τα «γιατροσόφια» της γιαγιάς.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει μια παροιμία για αυτό εάν έχετε μεριμνήσει από νωρίς για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας, τότε ακόμη και να αρρωστήσουν, θα την περάσουν περάσει με λιγότερα συμπτώματα. Φυσικά, μέσα στη φροντίδα περιλαμβάνονται και τα ετήσια εμβόλια γρίπης τα οποία δε θα πρέπει να τα ξεχνάμε!

Διώξτε το άγχος

Ναι, το γνωρίζουμε πως το σχολείο μπορεί να είναι αγχωτικό. Όταν είμαστε αγχωμένοι, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τα μικρόβια απ’ ότι συνήθως, γεγονός που μας κάνει ευάλωτους σε ιούς.
Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αποβάλει το άγχος διδάσκοντας του να παίρνει αργές, βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσει.

Φτιάξτε υγιεινό κολατσιό για το σχολείο

Μια ισορροπημένη διατροφή γεμάτη με βιταμίνες και μέταλλα θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έτσι λοιπόν, βάλτε πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά μέσα στο ταπεράκι ή φτιάξτε υγιεινά σνακ για μετά το σχολείο. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή των παιδιών (και η δική σας φυσικά) περιλαμβάνει τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες A, C, D και E. Μπορείτε επίσης προσθέσετε τροφές όπως γιαούρτι, κεφίρ και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

ενίσχυση ανοσοποιητικού παιδιών

ενίσχυση ανοσοποιητικού παιδιών

Στο Φαρμακείο μας μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα από παιδικές βιταμίνες (και ενηλίκων) για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού καθώς και συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά μελετημένο για τις ανάγκες του παιδικού οργανισμού!

Σας περιμένουμε όλους στο Φαρμακείο μας εδώ! Αν έχετε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ!

Recommended Posts